ontwerpatelier Rheia ontwerpatelier - architectuur - ecologie architectuur & ecologie

Villa Marijnissen

Langs een drukke provinciale weg kreeg dit ontwerp voor een eenlaagse villa (bungalow) de vorm van een natuurwand als geluidsmuur waar doorheen een strak afgewerkt gebouw steekt.

Aan de geluidsluwe zijde ontvouwt zich de langgerekte woning waarin de woonkamer en de slaapruimten serieel met elkaar zijn verbonden. Een lange glaswand zorgt voor veel licht in de woning en een maximaal uitzicht op de tuin. De halfopen keuken is in een glazen uitbouw aan de noordoostzijde met de woonkamer verbonden. De groene omgeving en de geluidseisen vormden de uitdaging voor dit ontwerp. Integratie van natuur en functioneel bouwen werd gevonden in de natuurlijk begroeide, uit ruwe steen opgetrokken wand die tevens fungeert als geleiding naar de entree en drager is van het dak van de carport van de woning.

Project Villa Marijnissen - Rheia ontwerpatelier - architectuur - ecologie
Project Villa Marijnissen - Rheia ontwerpatelier - architectuur - ecologie
Project Villa Marijnissen - Rheia ontwerpatelier - architectuur - ecologie
Project Villa Marijnissen - Rheia ontwerpatelier - architectuur - ecologie